Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25530)

Неподнослива леснотија на заборавањето

Очигледно сите се навикнуваме на новото нормално, колку и да е тоа ненормално. И што е уште позагрижувачки, дури и таквите „дешавки“ ги забораваме...

Вистината е фејкњуз

Многумина скептици се прашуваа зошто битката толку трае. Сега веќе сите ја знаеме причината. Тоа беше скриена тактика на Западот. Украинците мораа да ги...

Европската интеграција е мртва

Кој ја уби европската интеграција? Веднаш по неговиот повторен избор за претседател на француската република, Емануел Макрон ја лансира идејата за „европска политичка унија“,...

Фетаху: Нема никаков проблем јас како Македонец да бидам претседател на...

Угледниот универзитетски професор и македонски активист гостуваше во емисија на албанска национална телевизија Професор доктор Кимет Фетаху гостувајќи во емисија на албанската национална телевизија АБЦ њуз...