Успех на македонските составувачи на шаховски проблеми на турнирите во Охрид

Во секцијата А, каде што учествуваа 32 автори од 17 земји со 55 помошни мата во два потега првото место го освои македонскиот ВМ на шаховската композиција Зоран Гавриловски Во рамките на 61-от Светски конгрес на шаховската композиција (СКШК) во Охрид се одржаа и официјални и неофицијални турнири во решавање и составување шаховски композиции. Официјалниот … Продолжи со читање Успех на македонските составувачи на шаховски проблеми на турнирите во Охрид