Богоевски е претседател на натпреварувачка комисија на ЕЦУ

Претседателот на Шаховската федерација на Македонија (ШФМ), Благоја Богоевски, е избран за претседател на Натпреварувачката комисија на Европската шаховска унија (ЕЦУ), на конгресот на Светската шаховска федерација (ФИДЕ) во Батуми, Грузија. Богоевски, кој беше и кандидат за член на бордот на ФИДЕ од Европа, е еден од ретките Македонци што е избран на функција во … Продолжи со читање Богоевски е претседател на натпреварувачка комисија на ЕЦУ