„Сердарот“ на Григор Прличев доби втор живот со препевот на македонски јазик

Јас и сега, иако слеп, творам. Диктирам, а ќерка ми Солзица ги запишува моите нови сатирично-хумористични стихувани форми, како и хаику-поезијата. Ги објавив и моите хаику-збирки „Хаику харикири“ и „Хаику исчашености“. Продолжувам да творам, но не се надевам дека ќе го дочекам објавувањето на новите дела, вели Георги Сталев ГЕОРГИ СТАЛЕВ ПОПОВСКИ (92), УНИВЕРЗИТЕТСКИ ПРОФЕСОР, … Продолжи со читање „Сердарот“ на Григор Прличев доби втор живот со препевот на македонски јазик