Карпов ќе игра симултанка в година во Скопје?

ШФМ има за цел на поединечното ЕП во Скопје во март в година да дојде поранешниот светски првак, Русинот Анатолиј Карпов, да одигра една симултанка и да искоментира една шаховска партија. Контактите се веќе воспоставени со него, вели Благоја Богоевски, претседателот на ШФМ Шаховските симултанки не се непознаница за македонскиот шах. Во Скопје доаѓале и … Продолжи со читање Карпов ќе игра симултанка в година во Скопје?