Тирана ѝ допушти на Софија активно да влијае за време на пописот

Досега повеќе македонски здруженија и организации од Албанија посочија дека Тирана фактички ѝ дава простор на Софија да го спроведе пописот во Албанија, особено во оние региони каде што живее македонски народ. Познавачите на оваа проблематика велат дека постојат реално допуштени и спроведувани модели на притисоци од страна на бугарските државни институции и приватни фондации, … Продолжи со читање Тирана ѝ допушти на Софија активно да влијае за време на пописот