Никола Ѓурѓај: Проблеми има, но работиме на нивно решавање

Интервју со Никола Ѓурѓај, претседател на македонското друштво „Илинден“ – Тирана, Албанија Никола Ѓурѓај, претседателот на македонското друштво „Илинден“ од Тирана, е еден од најангажираните Македонци кај нашиот западен сосед. Иако постојат повеќе друштва на Македонците во Албанија, според многумина наши соговорници, токму друштвото „Илинден“ е најактивно. Покрај тоа што е претседател на македонското здружение … Продолжи со читање Никола Ѓурѓај: Проблеми има, но работиме на нивно решавање