Повик до македонското национално малцинство во Република Албанија масовно да се одзве на пописот

Македонското друштво „Илинден“-Тирана упатува јавен повик до македонското национално малцинство во Република Албанија масовно да се попише на пописот, кој ќе започне на 18 септември 2023 година и ќе трае шест недели. Македонците во Република Албанија не треба да чувствуваат притисок и треба слободно да се изразат на претстојниот попис во Република Албанија, се наведува … Продолжи со читање Повик до македонското национално малцинство во Република Албанија масовно да се одзве на пописот